Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós sós kifli recept

Ropogós sós kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1/2 ek cukor
    • 1/2 ek só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl étolaj
    • 1/4 l tej
    • 12,5 dkg margarin
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • szezámmag, köménymag, reszelt sajt, ízlés szerint

    Elkészítése:

    A meglangyosított tejet egy kelesztő tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson (kb. 15 perc), majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet, a sót, elkeverjük, majd apránként hozzáadagoljuk az étolajat is, amivel összeállítjuk a tésztát.

    Letakarva jó 30 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk a tésztát, és 4 cipót formázunk belőle. Minden cipót egyenként kerekre nyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk. A cikkeket a hosszanti oldalánál kezdve feltekerjük.

    Egy sütőtepsit vastagon kikenünk a 12,5 dkg margarinnal, erre helyezzük a feltekert kifliket, megkenjük felvert tojással, meghintjük sóval, megszórjuk szezámmaggal, vagy sajttal ízlés szerint. 20-30 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

    Megjegyzés:

    Kiflink igen finom, ropogós lesz a margarintól, amivel a tepsit kikenjük, mert sütés közben felszívja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá