Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós, sajtos stangli recept

Ropogós, sajtos stangli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg finoliszt
    • 30 dkg margarin
    • 30 dkg sajt
    • 12 ek víz
    • 2 ek ecet (20 %-os)
    • 1 ek só

    Tetejére:

    • felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg reszelt sajt
    • köménymag

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sóval és a reszelt sajttal, majd belemorzsoljuk a margarint és a vízben elkevert ecetet hozzáöntve jól összedolgozzuk és simára gyúrjuk.

    Az így elkészített tésztagombócot folpackba csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.

    Másnap enyhén lisztezett felületen 3 mm vékonyra kisodorjuk, közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    A tésztát késsel vagy derelyevágóval keskeny stanglikra vágjuk, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és ízlés szerint köménymaggal és sütőlemezre téve (hőlég keveréssel) 18-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük!

    Rendkívül ropogós és nagyon finom!

    Miután kihűlt, egy zárható dobozba téve napokig eláll és friss marad!

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Még finomabb, ha ehhez a mennyiséghez egy fél kávéskanálnyi őrölt szerecsendiót is teszünk a tésztába!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá