Ropogós, sajtos stangli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg finoliszt
- 30 dkg margarin
- 30 dkg sajt
- 12 ek víz
- 2 ek ecet (20 %-os)
- 1 ek só
Tetejére:
- felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt sajt
- köménymag
Elkészítése:
A tésztához a lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sóval és a reszelt sajttal, majd belemorzsoljuk a margarint és a vízben elkevert ecetet hozzáöntve jól összedolgozzuk és simára gyúrjuk.
Az így elkészített tésztagombócot folpackba csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Másnap enyhén lisztezett felületen 3 mm vékonyra kisodorjuk, közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát késsel vagy derelyevágóval keskeny stanglikra vágjuk, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és ízlés szerint köménymaggal és sütőlemezre téve (hőlég keveréssel) 18-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük!
Rendkívül ropogós és nagyon finom!
Miután kihűlt, egy zárható dobozba téve napokig eláll és friss marad!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Még finomabb, ha ehhez a mennyiséghez egy fél kávéskanálnyi őrölt szerecsendiót is teszünk a tésztába!