Ropogós, sajtos stangli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg finoliszt
- 30 dkg margarin
- 30 dkg sajt
- 12 ek víz
- 2 ek ecet (20 %-os)
- 1 ek só
Tetejére:
- felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt sajt
- köménymag
Elkészítése:
A tésztához a lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sóval és a reszelt sajttal, majd belemorzsoljuk a margarint és a vízben elkevert ecetet hozzáöntve jól összedolgozzuk és simára gyúrjuk.
Az így elkészített tésztagombócot folpackba csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Másnap enyhén lisztezett felületen 3 mm vékonyra kisodorjuk, közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát késsel vagy derelyevágóval keskeny stanglikra vágjuk, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és ízlés szerint köménymaggal és sütőlemezre téve (hőlég keveréssel) 18-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük!
Rendkívül ropogós és nagyon finom!
Miután kihűlt, egy zárható dobozba téve napokig eláll és friss marad!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Még finomabb, ha ehhez a mennyiséghez egy fél kávéskanálnyi őrölt szerecsendiót is teszünk a tésztába!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »