Ropogós, sajtos stangli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg finoliszt
- 30 dkg margarin
- 30 dkg sajt
- 12 ek víz
- 2 ek ecet (20 %-os)
- 1 ek só
Tetejére:
- felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt sajt
- köménymag
Elkészítése:
A tésztához a lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sóval és a reszelt sajttal, majd belemorzsoljuk a margarint és a vízben elkevert ecetet hozzáöntve jól összedolgozzuk és simára gyúrjuk.
Az így elkészített tésztagombócot folpackba csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Másnap enyhén lisztezett felületen 3 mm vékonyra kisodorjuk, közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát késsel vagy derelyevágóval keskeny stanglikra vágjuk, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és ízlés szerint köménymaggal és sütőlemezre téve (hőlég keveréssel) 18-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük!
Rendkívül ropogós és nagyon finom!
Miután kihűlt, egy zárható dobozba téve napokig eláll és friss marad!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Még finomabb, ha ehhez a mennyiséghez egy fél kávéskanálnyi őrölt szerecsendiót is teszünk a tésztába!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »