Ropogós, sajtos stangli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ropogós, sajtos stangli

Hozzávalók:

  • 60 dkg finoliszt
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg sajt
  • 12 ek víz
  • 2 ek ecet (20 %-os)
  • 1 ek só

Tetejére:

  • felvert tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • köménymag

Elkészítése:

A tésztához a lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sóval és a reszelt sajttal, majd belemorzsoljuk a margarint és a vízben elkevert ecetet hozzáöntve jól összedolgozzuk és simára gyúrjuk.

Az így elkészített tésztagombócot folpackba csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.

Másnap enyhén lisztezett felületen 3 mm vékonyra kisodorjuk, közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tésztát késsel vagy derelyevágóval keskeny stanglikra vágjuk, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és ízlés szerint köménymaggal és sütőlemezre téve (hőlég keveréssel) 18-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük!

Rendkívül ropogós és nagyon finom!

Miután kihűlt, egy zárható dobozba téve napokig eláll és friss marad!

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Még finomabb, ha ehhez a mennyiséghez egy fél kávéskanálnyi őrölt szerecsendiót is teszünk a tésztába!