Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós sajtos keksz recept

Ropogós sajtos keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    Tésztához:

    • 45 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 10 dkg reszelt trappista sajt
    • 2 teáskanál só
    • 2 evőkanál tejföl

    Kenéshez:

    Tetejére:

    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítés

    A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, a tejfölt és a reszelt sajtot. Az egészet összegyúrjuk, amíg jól kezelhető, egynemű tésztát kapunk.

    A tésztát két részre osztjuk, és enyhén lisztezett felületen nagyon vékonyra , körülbelül 2-3 mm vastagra  nyújtjuk. A kinyújtott tésztát megkenjük a felvert tojással, majd bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.

    Derelyevágóval rombusz alakú darabokra vágjuk. A méret lehet kisebb vagy nagyobb, de igyekezzünk egyforma darabokat készíteni, hogy egyenletesen süljenek.

    A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 20 percet pihentetjük, mielőtt sütőbe tennénk. Ezután 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10–15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

    A sütés közben figyeljük, mert vékony tésztája miatt gyorsan elkészül. A végeredmény ropogós, sajtos keksz, amely kihűlés után is finom omlós marad.

    Tipp

    Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a tésztába tehetünk egy csipet őrölt köményt, pirospaprikát vagy fokhagymaport is. A tetejére akár szezámmagot vagy lenmagot is szórhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek