Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rongyos sajtos kifli recept

Rongyos sajtos kifli
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 1 kávéskanál cukor
    • 2 dl tej
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 250 g mascarpone
    • 40 dkg sajt
    • 15 dkg füstölt sajt
    • só, bors
    • 8 dkg margarin
    • 1 evőkanál olaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben, majd beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót és elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már kezd összeállni, akkor apránként beledagasztjuk a olvasztott margarint az olajjal és simára dagasztjuk a tésztát.

    Akkor van kész, ha elválik a tészta a kezünktől és a tál oldalától.

    Meglisztezzük a tetejét és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Amíg kel a tészta, addig lereszeljük a sajtotokat és kevés liszttel megszórjuk, összekeverjük, így nem tapad össze a sajt. A mascarponét felhabosítjuk és ízestjük sóval, borssal.

    Ha megkelt a tészta, akkor kicsit átgyúrjuk, majd fél centi vastagra kinyújtjuk, lehetőleg téglalap alakúra. A tésztát megkenjük a mascarponés krémmel, majd pizzavágóval négyzetekre felvágjuk és minden négyzetet megszórunk vegyesen a reszelt sajttal.

    Kifliket formázunk a négyzetekből és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással és 25-30 percig kelesztjük.

    Ha megkelt, akkor ismét lekenjük tojással, hogy fényes és ropogós legyen, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 35 percre. Addig sütjük, amíg szép piros, ropogós nem lesz.

    Sütés közben a sajt elolvad, kicsit kifolyik így úgy nézik, mintha rongyos lenne. Innen ered a neve.

    Tipp:

    Egy nagyon sajtos kifli és ha megsül ügy néz ki, mintha rongyos lenne, de annál finomabb mint ahogy kinéz. Ezt az unokáim állapították meg. Így kapta a nevét!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá