Rongyos sajtos kifli recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben, majd beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót és elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már kezd összeállni, akkor apránként beledagasztjuk a olvasztott margarint az olajjal és simára dagasztjuk a tésztát.
Akkor van kész, ha elválik a tészta a kezünktől és a tál oldalától.
Meglisztezzük a tetejét és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amíg kel a tészta, addig lereszeljük a sajtotokat és kevés liszttel megszórjuk, összekeverjük, így nem tapad össze a sajt. A mascarponét felhabosítjuk és ízestjük sóval, borssal.
Ha megkelt a tészta, akkor kicsit átgyúrjuk, majd fél centi vastagra kinyújtjuk, lehetőleg téglalap alakúra. A tésztát megkenjük a mascarponés krémmel, majd pizzavágóval négyzetekre felvágjuk és minden négyzetet megszórunk vegyesen a reszelt sajttal.
Kifliket formázunk a négyzetekből és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással és 25-30 percig kelesztjük.
Ha megkelt, akkor ismét lekenjük tojással, hogy fényes és ropogós legyen, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 35 percre. Addig sütjük, amíg szép piros, ropogós nem lesz.
Sütés közben a sajt elolvad, kicsit kifolyik így úgy nézik, mintha rongyos lenne. Innen ered a neve.
Tipp:
Egy nagyon sajtos kifli és ha megsül ügy néz ki, mintha rongyos lenne, de annál finomabb mint ahogy kinéz. Ezt az unokáim állapították meg. Így kapta a nevét!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »