Hozzávalók:
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben, majd beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót és elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már kezd összeállni, akkor apránként beledagasztjuk a olvasztott margarint az olajjal és simára dagasztjuk a tésztát.
Akkor van kész, ha elválik a tészta a kezünktől és a tál oldalától.
Meglisztezzük a tetejét és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amíg kel a tészta, addig lereszeljük a sajtotokat és kevés liszttel megszórjuk, összekeverjük, így nem tapad össze a sajt. A mascarponét felhabosítjuk és ízestjük sóval, borssal.
Ha megkelt a tészta, akkor kicsit átgyúrjuk, majd fél centi vastagra kinyújtjuk, lehetőleg téglalap alakúra. A tésztát megkenjük a mascarponés krémmel, majd pizzavágóval négyzetekre felvágjuk és minden négyzetet megszórunk vegyesen a reszelt sajttal.
Kifliket formázunk a négyzetekből és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással és 25-30 percig kelesztjük.
Ha megkelt, akkor ismét lekenjük tojással, hogy fényes és ropogós legyen, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 35 percre. Addig sütjük, amíg szép piros, ropogós nem lesz.
Sütés közben a sajt elolvad, kicsit kifolyik így úgy nézik, mintha rongyos lenne. Innen ered a neve.
Egy nagyon sajtos kifli és ha megsül ügy néz ki, mintha rongyos lenne, de annál finomabb mint ahogy kinéz. Ezt az unokáim állapították meg. Így kapta a nevét!