Réteges túrós pogácsa recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dkg élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 2,5 dl tej
- 1 teáskanál só
- 1 dl olaj
A krémhez:
- 12,5 dkg margarin
- 12,5 dkg túró
- csipet só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag, reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítése:
Az élesztőt, a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, a megkelt élesztővel, maradék tejjel, tojással, olajjal sima tésztát dagasztunk. A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A túrót, tojást a margarinnal, sóval krémes állagúvá keverjük. A megkelt tésztát 5 cipóra osztjuk. 20-25 cm átmérőjű körlapokká nyújtjuk, egyenként lekenjük a túrós krémmel és egymásra helyezzük. Az 5. lapra nem kenünk!
Egy nyújtófa segítségével 1,5 cm vastagra nyújtjuk, 20 percet még pihentetjük. A tetejét felvert tojással lekenjük.
Én reszelt sajttal szórtam meg. Négyzetekre vágjuk.
190 fokra melegített sütőben megsütjük kb 25-30 perc alatt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.