Réteges túrós pogácsa recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dkg élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 2,5 dl tej
- 1 teáskanál só
- 1 dl olaj
A krémhez:
- 12,5 dkg margarin
- 12,5 dkg túró
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag, reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítése:
Az élesztőt, a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, a megkelt élesztővel, maradék tejjel, tojással, olajjal sima tésztát dagasztunk. A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A túrót, tojást a margarinnal, sóval krémes állagúvá keverjük. A megkelt tésztát 5 cipóra osztjuk. 20-25 cm átmérőjű körlapokká nyújtjuk, egyenként lekenjük a túrós krémmel és egymásra helyezzük. Az 5. lapra nem kenünk!
Egy nyújtófa segítségével 1,5 cm vastagra nyújtjuk, 20 percet még pihentetjük. A tetejét felvert tojással lekenjük.
Én reszelt sajttal szórtam meg. Négyzetekre vágjuk.
190 fokra melegített sütőben megsütjük kb 25-30 perc alatt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »