Réteges túrós pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 dkg élesztő
  • 1 kiskanál cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 teáskanál só
  • 1 dl olaj

A krémhez:

  • 12,5 dkg margarin
  • 12,5 dkg túró
  • csipet só
  • 1 tojás

A tetejére:

  • 1 felvert tojás
  • szezámmag, reszelt sajt ízlés szerint

Elkészítése:

Az élesztőt, a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztben elkeverjük a sót, a megkelt élesztővel, maradék tejjel, tojással, olajjal sima tésztát dagasztunk. A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A túrót, tojást a margarinnal, sóval krémes állagúvá keverjük. A megkelt tésztát 5 cipóra osztjuk. 20-25 cm átmérőjű körlapokká nyújtjuk, egyenként lekenjük a túrós krémmel és egymásra helyezzük. Az 5. lapra nem kenünk!

Egy nyújtófa segítségével 1,5 cm vastagra nyújtjuk, 20 percet még pihentetjük. A tetejét felvert tojással lekenjük.

Én reszelt sajttal szórtam meg. Négyzetekre vágjuk.

190 fokra melegített sütőben megsütjük kb 25-30 perc alatt.