Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt, a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, a megkelt élesztővel, maradék tejjel, tojással, olajjal sima tésztát dagasztunk. A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A túrót, tojást a margarinnal, sóval krémes állagúvá keverjük. A megkelt tésztát 5 cipóra osztjuk. 20-25 cm átmérőjű körlapokká nyújtjuk, egyenként lekenjük a túrós krémmel és egymásra helyezzük. Az 5. lapra nem kenünk!
Egy nyújtófa segítségével 1,5 cm vastagra nyújtjuk, 20 percet még pihentetjük. A tetejét felvert tojással lekenjük.
Én reszelt sajttal szórtam meg. Négyzetekre vágjuk.
190 fokra melegített sütőben megsütjük kb 25-30 perc alatt.