Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Réteges, sonkás csillagpogi recept

Réteges, sonkás csillagpogi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 3 csapott tk só
    • 3 dl tej
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 1 kk cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg margarin
    • 1 púpos ek tejföl

    Hajtogatáshoz:

    • 1 ek margarin
    • 10 dkg vékonyra szeletelt sonka

    Tetejére:

    • 1 kisebb felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk szezámmag

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral, majd a sóval elkevert liszthez adjuk. A többi alapanyagot is hozzáadva rugalmas tésztát dagasztunk, amit egy órát kelesztünk.

    Lisztezett felületen ujjnyi vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk.

    Egy kanál domború oldalával lekenjük margarinnal, majd rászórjuk az egész apróra vágott sonkát. Tenyérrel kicsit belenyomkodjuk.

    A pogácsáknál szokásos módon hajtogatjuk. A felső harmadot középre hajtjuk, rá az alsó harmadot, majd a bal oldalt középre, rá a jobboldali tésztát.

    Letakarva 20 percet kelesztjük. Ujjnyi vastagra elnyújtjuk és egy lisztbe mártott csillagformával kiszúrjuk.

    Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, ahol 20 percet pihentetjük, majd lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal.

    180 fokon hőlégkeveréssel 18 percet sütjük.

    Tipp:

    Gyakran sütök pogácsát, mert nagyon kedveli a család. Most egy kicsit különlegesebb alakban, csillag formában készült, mégpedig egy kis sonkával megbolondítva. Szép réteges pogácsa a végeredmény, ami még másnap is kellemesen puha.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá