Zsíros pogácsa recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolni a tésztába!
Ha összegyúrtuk, vékonyra kinyújtjuk és összehajtogatjuk. Letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
A hajtogatást még kétszer megismételjük.
Az utolsó hajtogatás után kb ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk tetszőleges méretűre és a kész pogácsákat sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
A pogácsák tetejét felvert tojással lekenjük és sajttal megszórjuk. Ha szeretnénk, a sajt helyett magvakkal is megszórhatjuk.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, hőlégkeveréssel. Addig kelesztjük a pogácsákat, amíg a sütő bemelegszik, majd 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









