Zsíros pogácsa recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolni a tésztába!
Ha összegyúrtuk, vékonyra kinyújtjuk és összehajtogatjuk. Letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
A hajtogatást még kétszer megismételjük.
Az utolsó hajtogatás után kb ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk tetszőleges méretűre és a kész pogácsákat sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
A pogácsák tetejét felvert tojással lekenjük és sajttal megszórjuk. Ha szeretnénk, a sajt helyett magvakkal is megszórhatjuk.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, hőlégkeveréssel. Addig kelesztjük a pogácsákat, amíg a sütő bemelegszik, majd 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »