Zsíros pogácsa recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolni a tésztába!
Ha összegyúrtuk, vékonyra kinyújtjuk és összehajtogatjuk. Letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
A hajtogatást még kétszer megismételjük.
Az utolsó hajtogatás után kb ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk tetszőleges méretűre és a kész pogácsákat sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
A pogácsák tetejét felvert tojással lekenjük és sajttal megszórjuk. Ha szeretnénk, a sajt helyett magvakkal is megszórhatjuk.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, hőlégkeveréssel. Addig kelesztjük a pogácsákat, amíg a sütő bemelegszik, majd 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









