Vajas pogácsa recept

Elkészítése:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgákat, a langyos-cukros tejben megkelesztett élesztőt, a tejfölt és a sót. Lisztezett deszkán jól összegyúrjuk.
Félóránként, kétszer-háromszor kinyújtjuk és hajtogatjuk.
Az utolsó hajtogatás után 3 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét kockásra bevagdossuk és közepes vagy kicsi szaggatóval kiszaggatjuk.
Fél óráig tepsiben pihentetjük. Tetejét tojással megkenjük és megsütjük 200 fokos szép pirosra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »