Túrós, füstölt sajtos pogácsa recept

Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk.
A lisztet a sóval, a túróval, a tojással és a margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a tejföllel összegyúrjuk.
Letakarva fél órát pihentetjük (aki szeretné hajtogathatja is, ha van ideje rá, de el is maradhat). Kb másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsibe tesszük.
Tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
10 percet pihentetjük vagy amíg a sütő felmelegszik, majd 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »