Túrós, füstölt sajtos pogácsa recept
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk.
A lisztet a sóval, a túróval, a tojással és a margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a tejföllel összegyúrjuk.
Letakarva fél órát pihentetjük (aki szeretné hajtogathatja is, ha van ideje rá, de el is maradhat). Kb másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsibe tesszük.
Tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
10 percet pihentetjük vagy amíg a sütő felmelegszik, majd 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









