Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept

Túrós-baconos pogácsa egyszerűen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg túró
    • 2 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS +1 a kenéshez
    • 1 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 60 dkg liszt
    • 30 dkg vaj
    • 3 kiskanál só
    • kb 20 dkg kockázott bacon

    Elkészítése:

    A bacont pirosra sütjük.

    Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje.

    Amíg az élesztő kel, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy kicsit megmelegítünk, hogy ne legyen darabos), a tojással, a tejföllel, a sóval és az élesztős tejjel. Az így kapott keverékhez hozzáadjuk a lisztet és sima, lágy tésztát gyúrunk. Nem kell túl sokági gyúrni!

    Körülbelül 20 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk jól belisztezett deszkán vagy asztalon, majd a kinyújtott tésztán elegyengetjük a kisütött bacont és feltekerjük rétesszerűen a tésztát, majd még egy kicsit gyúrunk rajta.

    Kinyújtjuk körülbelül 1,5 centi vastagra, bekockázzuk a tetejét éles késsel és kiszaggatjuk tetszés szerinti méretű szaggatóval.

    Sütőpapíros tepsibe tesszük és felvert tojással megkenjük.

    Előmelegített 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Tipp:

    A nyers tésztából egy csipetnyit kóstoljunk meg, mert elbírja a sót! Nagyon finom, puha és omlós, miután kihűlt érdemes dobozba tenni, nehogy kiszáradjon, így még jó pár napig puha marad!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá