Túrós-baconos pogácsa egyszerűen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS +1 a kenéshez
- 1 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 60 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 3 kiskanál só
- kb 20 dkg kockázott bacon
Elkészítése:
A bacont pirosra sütjük.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje.
Amíg az élesztő kel, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy kicsit megmelegítünk, hogy ne legyen darabos), a tojással, a tejföllel, a sóval és az élesztős tejjel. Az így kapott keverékhez hozzáadjuk a lisztet és sima, lágy tésztát gyúrunk. Nem kell túl sokági gyúrni!
Körülbelül 20 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk jól belisztezett deszkán vagy asztalon, majd a kinyújtott tésztán elegyengetjük a kisütött bacont és feltekerjük rétesszerűen a tésztát, majd még egy kicsit gyúrunk rajta.
Kinyújtjuk körülbelül 1,5 centi vastagra, bekockázzuk a tetejét éles késsel és kiszaggatjuk tetszés szerinti méretű szaggatóval.
Sütőpapíros tepsibe tesszük és felvert tojással megkenjük.
Előmelegített 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
A nyers tésztából egy csipetnyit kóstoljunk meg, mert elbírja a sót! Nagyon finom, puha és omlós, miután kihűlt érdemes dobozba tenni, nehogy kiszáradjon, így még jó pár napig puha marad!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »