Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szakállas pogácsa recept

Szakállas pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 22 dkg margarin
    • 2 dl tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 kk só

    Lekenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek tejföl
    • reszelt sajt

    Sajtkrém:

    • 1 dl tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 kk liszt
    • késhegynyi pirospaprika
    • 1 mk só
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 10 dkg vaj

    Forgatáshoz:

    • 10-15 dkg reszelt sajt

    Elkészítés

    A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a margarint, és elmorzsoljuk benne. Amikor már morzsalékos az állaga, hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, majd gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk.

    A tésztát lisztezett felületen 3–4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A leeső tésztát újragyúrjuk, és szintén kiszaggatjuk.

    A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tojássárgáját összekeverjük a tejföllel, ezzel lekenjük a pogácsák tetejét, majd megszórjuk reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten szép aranyszínűre sütjük. A sütőből kivéve teljesen kihűtjük.

    Sajtkrém elkészítése

    A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, a sóval, a pirospaprikával és a liszttel, majd gőzfürdő fölött, folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Levesszük a gőzről, és teljesen kihűtjük.

    A kihűlt alaphoz először a vajat, majd a reszelt sajtot adjuk, és robotgéppel simára keverjük.

    Összeállítás

    A teljesen kihűlt tésztakorongokat a sajtkrémmel összeragasztjuk, majd a kész pogácsákat reszelt sajtba forgatjuk.

    Azonnal kínálható, de hűvös, száraz helyen 1-2 napig is jól tárolható.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek