Hozzávalók
Tészta:
Lekenéshez:
Sajtkrém:
Forgatáshoz:
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a margarint, és elmorzsoljuk benne. Amikor már morzsalékos az állaga, hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, majd gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk.
A tésztát lisztezett felületen 3–4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A leeső tésztát újragyúrjuk, és szintén kiszaggatjuk.
A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tojássárgáját összekeverjük a tejföllel, ezzel lekenjük a pogácsák tetejét, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten szép aranyszínűre sütjük. A sütőből kivéve teljesen kihűtjük.
A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, a sóval, a pirospaprikával és a liszttel, majd gőzfürdő fölött, folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Levesszük a gőzről, és teljesen kihűtjük.
A kihűlt alaphoz először a vajat, majd a reszelt sajtot adjuk, és robotgéppel simára keverjük.
A teljesen kihűlt tésztakorongokat a sajtkrémmel összeragasztjuk, majd a kész pogácsákat reszelt sajtba forgatjuk.
Azonnal kínálható, de hűvös, száraz helyen 1-2 napig is jól tárolható.