Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos kefires pogácsa recept

Sajtos kefires pogácsa
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A pogácsához:

    • 45 dkg finomliszt
    • 1 db kis pohár kefir
    • 140 ml tej
    • 3 dkg élesztő
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál só
    • 1 kávéskanál cukor
    • 1/2 dl olaj

    Továbbá:

    • 20 dkg margarin (hideg)
    • 15 dkg reszelt sajt

    A pogácsa lekenéséhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál tejföl
    • szezámmag (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    Az élesztőt összemorzsoljuk, és 1/2 dl langyos tejben 1 mk cukorral összekeverve felfuttatjuk. A lisztet kelesztő tálba szitáljuk, majd a közepébe mélyedést formálunk. Ide ütjük a tojást, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, a kefirt és az olajat. A megmaradt tejjel alaposan kidolgozzuk a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A tál fedelét rátesszük, és a tésztát duplájára kelesztjük. Akár előző nap is bedagaszthatjuk, és másnap süthetjük ki.

    A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből cipót formálunk. Egyenként 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk őket. A hideg margarint lereszeljük, és a tésztalapok tetejére osztjuk el úgy, hogy csak az utolsóra ne kerüljön. A margarinnal megszórt lapokra reszelt sajtot is hintünk, majd befedjük egy másik tésztával. Ezt ismételjük addig, amíg el nem fogynak a lapok.

    A tojást és a tejfölt összekeverjük, majd a nyújtófával 2 ujjnyi vastagságúra lapítjuk a tésztát. A tetejét megkenjük a tojásos tejföllel, és megszórjuk szezámmaggal.

    Lisztbe mártott, cakkos szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk, és a hideg sütőbe tesszük a tésztát. Amíg a sütő melegszik, a pogácsa tovább kel. Végül aranysárgára sütjük.

    A végeredmény egy szép leveles pogácsa, amelyet mindenkinek ajánlok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá