Sajtkrémes pogácsa recept

Elkészítése:
A tejet meglangyosítom, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt, félretéve felfuttatom.
Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. Hozzáadom a reszelt sajtot, azzal is elkeverem, majd a közepébe mélyedést készítek. Ide ütöm a tojást, teszem a tejfölt, sajtkrémet és a közben felfutott élesztőt.
A tésztát alaposan összegyúrom. Közepesen kemény tésztának kell lennie.
Lisztezett tányérra teszem, fóliával letakarom és legalább két órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára hűtőbe teszem.
Sütés előtt kiveszem, ujjnyi vastagra nyújtom, kicsi, kb 3 cm-es szaggatóval kiszaggatom. Sütőpapíros tepsire ültetem a kész pogácsákat.
A tetejüket lekenem felvert tojással és mindre teszek egy-egy nagy csipet sajtot. Hagyom a tepsin kelni kb 30 percet.
200 fokos sütőben kb 18 perc alatt sülnek meg.
Ha éjszakára teszem a hűtőbe a tésztát, akkor 2 tasak porélesztővel készítem és sütés előtt szobahőmérsékleten 60 percet kelesztem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »