Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás pogácsa recept

Medvehagymás pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg vaj
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 teáskanál cukor
    • 1,5 teáskanál só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl tejföl
    • 1 csokor friss medvehagyma

    Tetejére:

    Elkészítése:

    A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk bele az élesztőt és hagyjuk felfutni kb 10-15 perc alatt.

    A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a sót, a tojássárgákat, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt és a felaprított medvehagymát. Kb 10 percig dagasztjuk a tésztát. A kész tésztát letakarva kelesztjük kb 1 órán át.

    Lisztezett felületen kinyújtjuk kb 1,5-2 cm vastagra a megkelt tésztát és szaggassuk ki. A kiszaggatott pogácsákat hagyjuk pihenni további 15-20 percig a tepsin, majd kenjük meg a tetejüket felvert tojással és 180°C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára kb 20-25 perc alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek