Medvehagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk bele az élesztőt és hagyjuk felfutni kb 10-15 perc alatt.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a sót, a tojássárgákat, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt és a felaprított medvehagymát. Kb 10 percig dagasztjuk a tésztát. A kész tésztát letakarva kelesztjük kb 1 órán át.
Lisztezett felületen kinyújtjuk kb 1,5-2 cm vastagra a megkelt tésztát és szaggassuk ki. A kiszaggatott pogácsákat hagyjuk pihenni további 15-20 percig a tepsin, majd kenjük meg a tetejüket felvert tojással és 180°C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára kb 20-25 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









