Medvehagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk bele az élesztőt és hagyjuk felfutni kb 10-15 perc alatt.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a sót, a tojássárgákat, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt és a felaprított medvehagymát. Kb 10 percig dagasztjuk a tésztát. A kész tésztát letakarva kelesztjük kb 1 órán át.
Lisztezett felületen kinyújtjuk kb 1,5-2 cm vastagra a megkelt tésztát és szaggassuk ki. A kiszaggatott pogácsákat hagyjuk pihenni további 15-20 percig a tepsin, majd kenjük meg a tetejüket felvert tojással és 180°C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára kb 20-25 perc alatt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »