Medvehagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk bele az élesztőt és hagyjuk felfutni kb 10-15 perc alatt.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a sót, a tojássárgákat, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt és a felaprított medvehagymát. Kb 10 percig dagasztjuk a tésztát. A kész tésztát letakarva kelesztjük kb 1 órán át.
Lisztezett felületen kinyújtjuk kb 1,5-2 cm vastagra a megkelt tésztát és szaggassuk ki. A kiszaggatott pogácsákat hagyjuk pihenni további 15-20 percig a tepsin, majd kenjük meg a tetejüket felvert tojással és 180°C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára kb 20-25 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »