Medvehagymás pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1,5 teáskanál só
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor friss medvehagyma

Tetejére:

  • 1 tojás

Elkészítése:

A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk bele az élesztőt és hagyjuk felfutni kb 10-15 perc alatt.

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a sót, a tojássárgákat, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt és a felaprított medvehagymát. Kb 10 percig dagasztjuk a tésztát. A kész tésztát letakarva kelesztjük kb 1 órán át.

Lisztezett felületen kinyújtjuk kb 1,5-2 cm vastagra a megkelt tésztát és szaggassuk ki. A kiszaggatott pogácsákat hagyjuk pihenni további 15-20 percig a tepsin, majd kenjük meg a tetejüket felvert tojással és 180°C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára kb 20-25 perc alatt.