Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás kacsazsíros pogácsa recept

Medvehagymás kacsazsíros pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 1 kg finomliszt
    • 5 dkg élesztő
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 dl tej
    • 1 kis doboz tejföl /20%-os/
    • 1 ek só
    • 2 tk őrölt bors
    • 2 cs medvehagyma vagy snidling
    • csipet cukor
    • 30-35 dkg kacsa vagy libazsír

    A kenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:
    A medvehagymát apróra vágjuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, felfuttatott élesztőt, medvehagymát és a tejfölt. Kemény tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen kb 20 percet pihentetjük, majd átgyúrjuk. Egy órát hagyjuk kelni. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és hagyjuk 10-15 percet pihenni. Felvert egész tojással lekenjük majd előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá