Medvehagymás kacsazsíros pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 kg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 4 db tojás sárgája
  • 2 dl tej
  • 1 kis doboz tejföl /20%-os/
  • 1 ek só
  • 2 tk őrölt bors
  • 2 cs medvehagyma vagy snidling
  • csipet cukor
  • 30-35 dkg kacsa vagy libazsír

A kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítése:
A medvehagymát apróra vágjuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, felfuttatott élesztőt, medvehagymát és a tejfölt. Kemény tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen kb 20 percet pihentetjük, majd átgyúrjuk. Egy órát hagyjuk kelni. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és hagyjuk 10-15 percet pihenni. Felvert egész tojással lekenjük majd előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!