Krumplis pogácsa recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk kézzel vagy géppel. Ha kézzel dolgozunk akkor a margarint elmorzsoljuk a liszttel, közben az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd a hozzávalókat összedolgozzuk.
Dagasztás után a tésztát letakarva a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, pogácsaszúróval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, és kicsit még tovább kelesztjük.
Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Enyhén felvert tojással lekenjük a pogácsákat és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb 30 perc alatt.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










