Krumplis pogácsa recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk kézzel vagy géppel. Ha kézzel dolgozunk akkor a margarint elmorzsoljuk a liszttel, közben az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd a hozzávalókat összedolgozzuk.
Dagasztás után a tésztát letakarva a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, pogácsaszúróval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, és kicsit még tovább kelesztjük.
Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Enyhén felvert tojással lekenjük a pogácsákat és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb 30 perc alatt.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »