Krumplis pogácsa recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk kézzel vagy géppel. Ha kézzel dolgozunk akkor a margarint elmorzsoljuk a liszttel, közben az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd a hozzávalókat összedolgozzuk.
Dagasztás után a tésztát letakarva a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, pogácsaszúróval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, és kicsit még tovább kelesztjük.
Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Enyhén felvert tojással lekenjük a pogácsákat és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb 30 perc alatt.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »