Borzas pogácsa recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, amíg homogén állagú nem lesz, majd fóliával letakarva egy órán át pihentetjük. A pihentetett tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és egy 4-5 cm-es szaggatóval pogácsákat szaggatunk ki. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és a tetejüket tojássárgájával megkenjük.
Az előmelegített sütőben 180 °C-on 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük a pogácsákat, majd hűlni hagyjuk.
A krémhez a tejet, lisztet, sajtot, tojást és sót folyamatos keverés mellett főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Miután levettük a tűzről, elkeverjük benne a margarint, hogy selymes állagú krémet kapjunk.
A kihűlt pogácsákat kettesével összetapasztjuk a krémmel úgy, hogy az kissé kifolyjon az oldalukon. Az összeragasztott pogácsákat a kifolyt krémmel együtt reszelt sajtba forgatjuk, hogy minden oldalukat szépen bevonja a sajt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »