Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borzas pogácsa recept

Borzas pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dl tejföl

    Krémhez:

    • 2,5 dl tej
    • 4 dkg liszt
    • 4 dkg sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg margarin

    Borításhoz:

    • 25 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, amíg homogén állagú nem lesz, majd fóliával letakarva egy órán át pihentetjük. A pihentetett tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és egy 4-5 cm-es szaggatóval pogácsákat szaggatunk ki. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és a tetejüket tojássárgájával megkenjük.

    Az előmelegített sütőben 180 °C-on 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük a pogácsákat, majd hűlni hagyjuk.

    A krémhez a tejet, lisztet, sajtot, tojást és sót folyamatos keverés mellett főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Miután levettük a tűzről, elkeverjük benne a margarint, hogy selymes állagú krémet kapjunk.

    A kihűlt pogácsákat kettesével összetapasztjuk a krémmel úgy, hogy az kissé kifolyjon az oldalukon. Az összeragasztott pogácsákat a kifolyt krémmel együtt reszelt sajtba forgatjuk, hogy minden oldalukat szépen bevonja a sajt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek