Borzas pogácsa recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, amíg homogén állagú nem lesz, majd fóliával letakarva egy órán át pihentetjük. A pihentetett tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és egy 4-5 cm-es szaggatóval pogácsákat szaggatunk ki. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és a tetejüket tojássárgájával megkenjük.
Az előmelegített sütőben 180 °C-on 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük a pogácsákat, majd hűlni hagyjuk.
A krémhez a tejet, lisztet, sajtot, tojást és sót folyamatos keverés mellett főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Miután levettük a tűzről, elkeverjük benne a margarint, hogy selymes állagú krémet kapjunk.
A kihűlt pogácsákat kettesével összetapasztjuk a krémmel úgy, hogy az kissé kifolyjon az oldalukon. Az összeragasztott pogácsákat a kifolyt krémmel együtt reszelt sajtba forgatjuk, hogy minden oldalukat szépen bevonja a sajt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









