Pizzás csónak recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 dl víz
- 1 dl tej
- 2 dkg friss élesztő
- 2 tk só
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg kenyérliszt
- 3 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- pizzakrém
- szalámi
- kukorica
- sajt
- esetleg szeletelt savanyú uborka
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a dagasztógép üstjébe mérjük arra figyelve, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval, majd selymes, rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
Letakarva kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Közben a töltelék hozzávalóit jól összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd 8-10 részre osztjuk attól függően, mekkora péksüteményeket szeretnénk készíteni. A tésztákat egyesével gombócokká formázzuk.
A kis tésztagombócokat ovális alakúra nyújtjuk, majd megkenjük pizza krémmel és ráhalmozzuk a tölteléket. A két szélét 1/3-ad-1/3-ad részig összecsípjük, így alakítva ki a csónak formát. Megszórjuk a tetejét kevés reszelt sajttal.
Sütőpapíros tepsiben kelesztjük kb 30 percig. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A megkelt tésztát kb 20 perc alatt szép arany barnára sütjük.