Pizzás csónak recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 dl víz
- 1 dl tej
- 2 dkg friss élesztő
- 2 tk só
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg kenyérliszt
- 3 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- pizzakrém
- szalámi
- kukorica
- sajt
- esetleg szeletelt savanyú uborka
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a dagasztógép üstjébe mérjük arra figyelve, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval, majd selymes, rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
Letakarva kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Közben a töltelék hozzávalóit jól összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd 8-10 részre osztjuk attól függően, mekkora péksüteményeket szeretnénk készíteni. A tésztákat egyesével gombócokká formázzuk.
A kis tésztagombócokat ovális alakúra nyújtjuk, majd megkenjük pizza krémmel és ráhalmozzuk a tölteléket. A két szélét 1/3-ad-1/3-ad részig összecsípjük, így alakítva ki a csónak formát. Megszórjuk a tetejét kevés reszelt sajttal.
Sütőpapíros tepsiben kelesztjük kb 30 percig. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A megkelt tésztát kb 20 perc alatt szép arany barnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










