Pizzás csónak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 2 dl víz
- 1 dl tej
- 2 dkg friss élesztő
- 2 tk só
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg kenyérliszt
- 3 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- pizzakrém
- szalámi
- kukorica
- sajt
- esetleg szeletelt savanyú uborka
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a dagasztógép üstjébe mérjük arra figyelve, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval, majd selymes, rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
Letakarva kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Közben a töltelék hozzávalóit jól összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd 8-10 részre osztjuk attól függően, mekkora péksüteményeket szeretnénk készíteni. A tésztákat egyesével gombócokká formázzuk.
A kis tésztagombócokat ovális alakúra nyújtjuk, majd megkenjük pizza krémmel és ráhalmozzuk a tölteléket. A két szélét 1/3-ad-1/3-ad részig összecsípjük, így alakítva ki a csónak formát. Megszórjuk a tetejét kevés reszelt sajttal.
Sütőpapíros tepsiben kelesztjük kb 30 percig. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A megkelt tésztát kb 20 perc alatt szép arany barnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »