Pizzacsónak Hawaii módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 150 ml tej
- 150 ml víz
- 7 g szárított élesztő
- 1 ek cukor
- 60 dkg liszt
- 1 tk só
- 30 ml olaj
Tetejére:
- 4 ek ketchup
- 1 kk oregánó
- ízlés szerint sonka
- ízlés szerint ananász
- ízlés szerint sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - ízlés szerint szezámmag
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit fenti sorrendben keverjük össze. Az olajat akkor adjuk hozzá, amikor a tésztát már összegyúrtuk.
60 percig pihentetjük letakarva. Ezután a tésztát 6 részre osztjuk. Két oldalára vékony csíkban reszelt sajtot teszünk, majd az oldalakat feltekerjük és a két végét összecsípjük, így alakítva ki a csónak formát.
A közepét megkenjük ketchuppel, amibe előzőleg oregánót kevertünk. Teszünk rá sonkát, ananászt és reszelt sajtot. A széleit megkenjük tojássárgával.
Megszórjuk szezámmal, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










