Pizzacsónak Hawaii módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 150 ml tej
- 150 ml víz
- 7 g szárított élesztő
- 1 ek cukor
- 60 dkg liszt
- 1 tk só
- 30 ml olaj
Tetejére:
- 4 ek ketchup
- 1 kk oregánó
- ízlés szerint sonka
- ízlés szerint ananász
- ízlés szerint sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- ízlés szerint szezámmag
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit fenti sorrendben keverjük össze. Az olajat akkor adjuk hozzá, amikor a tésztát már összegyúrtuk.
60 percig pihentetjük letakarva. Ezután a tésztát 6 részre osztjuk. Két oldalára vékony csíkban reszelt sajtot teszünk, majd az oldalakat feltekerjük és a két végét összecsípjük, így alakítva ki a csónak formát.
A közepét megkenjük ketchuppel, amibe előzőleg oregánót kevertünk. Teszünk rá sonkát, ananászt és reszelt sajtot. A széleit megkenjük tojássárgával.
Megszórjuk szezámmal, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »