Parmezános-napraforgómagos sajtosrúd recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 80 dkg liszt
- 40 dkg margarin
- 40 dkg reszelt sajt
- 16 ek víz
- 3 ek ecet (20 %-os)
- 1,5 ek só
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg reszelt parmezán
- 20 dkg reszelt trappista
- 15 dkg pirított napraforgómag
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a puha margarint jól elmorzsoljuk benne, végül a vízben elkevert ecettel is nyakon öntjük és összedolgozzuk.
Egy közepesen puha tésztagombócot fogunk kapni. Folpackba csomagoljuk és legalább 3 órára hűtőbe tesszük megdermedni.
Lisztezett felületre téve 3-4 mm vékonyra kisodorjuk, közben a sütőt előmelegítjük 195 fokra.
Megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a pirított napraforgómagot, azután vékonyan ráreszeljük parmezánt, végül a trappistát.
Egy derelyevágóval 10-12 cm hosszú és ujjnyi keskeny csíkokra vágjuk, majd szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és 20-22 perc alatt szép aranybarnára, ropogósra sütjük.
Miután kihűltek, dobozban tárolva még 3-4 napig finom friss és ropogós marad!
Ebből a mennyiségből 4 nagy sütőlemeznyi finomság készült.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »