Parmezános-napraforgómagos sajtosrúd recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 80 dkg liszt
- 40 dkg margarin
- 40 dkg reszelt sajt
- 16 ek víz
- 3 ek ecet (20 %-os)
- 1,5 ek só
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg reszelt parmezán
- 20 dkg reszelt trappista
- 15 dkg pirított napraforgómag
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a puha margarint jól elmorzsoljuk benne, végül a vízben elkevert ecettel is nyakon öntjük és összedolgozzuk.
Egy közepesen puha tésztagombócot fogunk kapni. Folpackba csomagoljuk és legalább 3 órára hűtőbe tesszük megdermedni.
Lisztezett felületre téve 3-4 mm vékonyra kisodorjuk, közben a sütőt előmelegítjük 195 fokra.
Megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a pirított napraforgómagot, azután vékonyan ráreszeljük parmezánt, végül a trappistát.
Egy derelyevágóval 10-12 cm hosszú és ujjnyi keskeny csíkokra vágjuk, majd szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és 20-22 perc alatt szép aranybarnára, ropogósra sütjük.
Miután kihűltek, dobozban tárolva még 3-4 napig finom friss és ropogós marad!
Ebből a mennyiségből 4 nagy sütőlemeznyi finomság készült.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »