Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Parmezános-napraforgómagos sajtosrúd recept

Parmezános-napraforgómagos sajtosrúd
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 80 dkg liszt
    • 40 dkg margarin
    • 40 dkg reszelt sajt
    • 16 ek víz
    • 3 ek ecet (20 %-os)
    • 1,5 ek só

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg reszelt parmezán
    • 20 dkg reszelt trappista
    • 15 dkg pirított napraforgómag

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a puha margarint jól elmorzsoljuk benne, végül a vízben elkevert ecettel is nyakon öntjük és összedolgozzuk.

    Egy közepesen puha tésztagombócot fogunk kapni. Folpackba csomagoljuk és legalább 3 órára hűtőbe tesszük megdermedni.

    Lisztezett felületre téve 3-4 mm vékonyra kisodorjuk, közben a sütőt előmelegítjük 195 fokra.

    Megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a pirított napraforgómagot, azután vékonyan ráreszeljük parmezánt, végül a trappistát.

    Egy derelyevágóval 10-12 cm hosszú és ujjnyi keskeny csíkokra vágjuk, majd szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és 20-22 perc alatt szép aranybarnára, ropogósra sütjük.

    Miután kihűltek, dobozban tárolva még 3-4 napig finom friss és ropogós marad!

    Ebből a mennyiségből 4 nagy sütőlemeznyi finomság készült.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá