Parmezános-napraforgómagos sajtosrúd recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 80 dkg liszt
- 40 dkg margarin
- 40 dkg reszelt sajt
- 16 ek víz
- 3 ek ecet (20 %-os)
- 1,5 ek só
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg reszelt parmezán
- 20 dkg reszelt trappista
- 15 dkg pirított napraforgómag
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a puha margarint jól elmorzsoljuk benne, végül a vízben elkevert ecettel is nyakon öntjük és összedolgozzuk.
Egy közepesen puha tésztagombócot fogunk kapni. Folpackba csomagoljuk és legalább 3 órára hűtőbe tesszük megdermedni.
Lisztezett felületre téve 3-4 mm vékonyra kisodorjuk, közben a sütőt előmelegítjük 195 fokra.
Megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a pirított napraforgómagot, azután vékonyan ráreszeljük parmezánt, végül a trappistát.
Egy derelyevágóval 10-12 cm hosszú és ujjnyi keskeny csíkokra vágjuk, majd szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és 20-22 perc alatt szép aranybarnára, ropogósra sütjük.
Miután kihűltek, dobozban tárolva még 3-4 napig finom friss és ropogós marad!
Ebből a mennyiségből 4 nagy sütőlemeznyi finomság készült.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »