Parmezános-napraforgómagos sajtosrúd

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 80 dkg liszt
  • 40 dkg margarin
  • 40 dkg reszelt sajt
  • 16 ek víz
  • 3 ek ecet (20 %-os)
  • 1,5 ek só

Tetejére:

  • 1 felvert tojás
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 20 dkg reszelt trappista
  • 15 dkg pirított napraforgómag

Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a puha margarint jól elmorzsoljuk benne, végül a vízben elkevert ecettel is nyakon öntjük és összedolgozzuk.

Egy közepesen puha tésztagombócot fogunk kapni. Folpackba csomagoljuk és legalább 3 órára hűtőbe tesszük megdermedni.

Lisztezett felületre téve 3-4 mm vékonyra kisodorjuk, közben a sütőt előmelegítjük 195 fokra.

Megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a pirított napraforgómagot, azután vékonyan ráreszeljük parmezánt, végül a trappistát.

Egy derelyevágóval 10-12 cm hosszú és ujjnyi keskeny csíkokra vágjuk, majd szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és 20-22 perc alatt szép aranybarnára, ropogósra sütjük.

Miután kihűltek, dobozban tárolva még 3-4 napig finom friss és ropogós marad!

Ebből a mennyiségből 4 nagy sütőlemeznyi finomság készült.

Jó étvágyat kívánok!