Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párizsis táska recept

Párizsis táska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 300 g finomliszt
    • 60 ml víz
    • 50 ml tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 g cukor
    • 20 g friss élesztő
    • 20 g vaj
    • 5 g só
    • sajt ízlés szerint
    • ketchup és mustár ízlés szerint
    • 8 szelet párizsi
    • szezámmag a szóráshoz

    Elkészítése:

    Egy keverőtálba belerakunk 1 tojást, vizet, tejet, élesztőt, cukrot és a vajat. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sót.

    Legalább 10 percig dagasztjuk, amíg szépen összeáll a tésztánk.

    Ezt követően a tálban hagyva letakarjuk, nem csak konyharuhával, hanem nylonnal is, de akár zacskóba is húzhatjuk a tálat, így nem fog kiszáradni, megbőrösödni a tészta felülete. Pihentetjük 1 órán keresztül.

    A pihentetést követően kiborítjuk a tésztát egy felületre és 8 egyenlő részre osztjuk.

    A szétosztott tésztákból golyókat formázunk (amennyiben hűvösebb van a helységben és nehéz nyújtani a tésztát, úgy letakarva, 15 percen keresztül pihentessük a golyókat).

    A tésztagolyókat ovális formára nyújtjuk úgy, hogy oldalanként 1-1,5cm-el nagyobb legyen, mint a párizsi átmérője. A tészta hosszúságát tekintve, pedig olyan hosszú legyen, hogy a tésztát félbehajtva, pont lefedje a párizsis felét

    A kinyújtott tészták egyik felére rakjuk a párizsit, ízlés szerint megkenjük ketchuppal/mustárral és megszórjuk reszelt sajttal. A tészta másik felét ráhajtjuk a párizsis felére és a széleket egy villa segítségével elnyomkodjuk

    Az elkészült táskákat átrakjuk egy szilikonlapos/sütőpapíros tepsire. Felvert tojással lekenjük a táskát tetejét. Nem letakarva, 30 percen keresztül pihentetjük

    Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Pihentetés után batyukat ismét lekenjük tojással és egy éles késsel megszurkáljuk a középső részét. Ízlés szerint megszórjuk a tetejét szezámmaggal és az előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 10-12 perc alatt készre sütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá