Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy keverőtálba belerakunk 1 tojást, vizet, tejet, élesztőt, cukrot és a vajat. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sót.
Legalább 10 percig dagasztjuk, amíg szépen összeáll a tésztánk.
Ezt követően a tálban hagyva letakarjuk, nem csak konyharuhával, hanem nylonnal is, de akár zacskóba is húzhatjuk a tálat, így nem fog kiszáradni, megbőrösödni a tészta felülete. Pihentetjük 1 órán keresztül.
A pihentetést követően kiborítjuk a tésztát egy felületre és 8 egyenlő részre osztjuk.
A szétosztott tésztákból golyókat formázunk (amennyiben hűvösebb van a helységben és nehéz nyújtani a tésztát, úgy letakarva, 15 percen keresztül pihentessük a golyókat).
A tésztagolyókat ovális formára nyújtjuk úgy, hogy oldalanként 1-1,5cm-el nagyobb legyen, mint a párizsi átmérője. A tészta hosszúságát tekintve, pedig olyan hosszú legyen, hogy a tésztát félbehajtva, pont lefedje a párizsis felét
A kinyújtott tészták egyik felére rakjuk a párizsit, ízlés szerint megkenjük ketchuppal/mustárral és megszórjuk reszelt sajttal. A tészta másik felét ráhajtjuk a párizsis felére és a széleket egy villa segítségével elnyomkodjuk
Az elkészült táskákat átrakjuk egy szilikonlapos/sütőpapíros tepsire. Felvert tojással lekenjük a táskát tetejét. Nem letakarva, 30 percen keresztül pihentetjük
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Pihentetés után batyukat ismét lekenjük tojással és egy éles késsel megszurkáljuk a középső részét. Ízlés szerint megszórjuk a tetejét szezámmaggal és az előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 10-12 perc alatt készre sütjük.