Paradicsomos-pesztós mini pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A diós-bazsalikomos pestóhoz:
- 10 dkg dió
- 1 nagy csokor friss bazsalikom
- 10 dkg füstölt sajt (vagy parmezán)
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 3-4 ek olívaolaj
A mini pitékhez:
- 1 cs leveles tészta
- 3-4 nagyobb, húsos paradicsom
- 5 dkg füstölt sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga (kicsi)
- 1 ek tej
- diós-bazsalikomos pesto
Elkészítése:
A bazsalikomhoz adjuk hozzá a diót, a reszelt füstölt sajtot (v. parmezánt), az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pépesítsük (ha szükséges még adhatunk hozzá olívaolajat).
A leveles tésztát tekerjük ki a papírral együtt, majd vágjuk fel ízlés szerint.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a feldarabolt tésztát.
Ezután a szélektől kb 1 cm-es csíkot elhagyva, kanalazzuk rá a diós pesztót, helyezzük rá a felkarikázott paradicsomot.
A tojássárgához adjuk hozzá a tejet, villával verjük fel, majd kenjük le vele a szabadon hagyott tésztaszéleket.
Ezután ízlés szerint szórjuk meg reszelt füstölt sajttal, mielőtt betennénk a sütőbe.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magasabb hőfokon kb. 30 perc alatt süssük szép aranyszínűre (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg friss bazsalikommal, majd langyosan kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »