Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyuszi fejű túrós pogácsa recept

Nyuszi fejű túrós pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 2 kávéskanál só
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 25 dkg túró
    • 25 dkg margarin
    • 1 dl kefir

    Kenéshez:

    Díszítéshez:

    • 2 dkg fekete bors
    • 5 dkg napraforgómag

    Elkészítése:

    A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a túrót, lágy margarint, kefirt, tojások sárgáját és a sót. Jól összedolgozzuk és lefedve, meleg helyen 1 órát kelesztjük.

    Ezután lisztezett deszkán kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk és kerek kis szaggatóval kiszaggatjuk.
    A füleit úgy vágjuk ki, hogy teáskanál szárának a végét a tészta végéhez tesszük és körbevágjuk.

    Sütőpapíros tepsibe tesszük a kerek tésztákat, tetejét lekenjük felvert tojással és hozzáillesztjük a füleket.
    Ezután minden nyuszifejet lekenünk tojással, egész bors lesz a szem és az orr, napraforgómag a bajusz.

    Előmelegített sütőben sütjük, amíg piros lesz a teteje.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá