Hozzávalók:
Tészta:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a túrót, lágy margarint, kefirt, tojások sárgáját és a sót. Jól összedolgozzuk és lefedve, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Ezután lisztezett deszkán kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk és kerek kis szaggatóval kiszaggatjuk.
A füleit úgy vágjuk ki, hogy teáskanál szárának a végét a tészta végéhez tesszük és körbevágjuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük a kerek tésztákat, tetejét lekenjük felvert tojással és hozzáillesztjük a füleket.
Ezután minden nyuszifejet lekenünk tojással, egész bors lesz a szem és az orr, napraforgómag a bajusz.
Előmelegített sütőben sütjük, amíg piros lesz a teteje.