Nyuszi fejű túrós pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Nyuszi fejű túrós pogácsa

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 2 kávéskanál só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl kefir

Kenéshez:

  • 1 tojás

Díszítéshez:

  • 2 dkg fekete bors
  • 5 dkg napraforgómag

Elkészítése:

A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a túrót, lágy margarint, kefirt, tojások sárgáját és a sót. Jól összedolgozzuk és lefedve, meleg helyen 1 órát kelesztjük.

Ezután lisztezett deszkán kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk és kerek kis szaggatóval kiszaggatjuk.
A füleit úgy vágjuk ki, hogy teáskanál szárának a végét a tészta végéhez tesszük és körbevágjuk.

Sütőpapíros tepsibe tesszük a kerek tésztákat, tetejét lekenjük felvert tojással és hozzáillesztjük a füleket.
Ezután minden nyuszifejet lekenünk tojással, egész bors lesz a szem és az orr, napraforgómag a bajusz.

Előmelegített sütőben sütjük, amíg piros lesz a teteje.