Marcsi sajtos pogácsája recept

Elkészítése:
Az élesztőt futtassuk fel a cukrozott, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut, addig morzsoljuk el a lisztet a zsiradékkal, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot is és kezdjük el összeállítani a tésztát. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy közepesen lágy legyen a tészta.
Csomagoljuk folpackba és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
Másnap, miután kivettük a hűtőből, kissé gyúrjuk át és hajtsuk össze és letakarva pihentessük kb 1 órán át.
Kb 1,5-2 cm vastagra nyújtsuk ki és szaggassuk ki tetszőleges méretű szaggatóval. Kenjük le a tetejét a megmaradt tojásfehérjével, szórjunk rá sajtot, majd 195 fokos sütőben süssük szép pirosra.
Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »