Marcsi sajtos pogácsája recept
Elkészítése:
Az élesztőt futtassuk fel a cukrozott, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut, addig morzsoljuk el a lisztet a zsiradékkal, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot is és kezdjük el összeállítani a tésztát. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy közepesen lágy legyen a tészta.
Csomagoljuk folpackba és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
Másnap, miután kivettük a hűtőből, kissé gyúrjuk át és hajtsuk össze és letakarva pihentessük kb 1 órán át.
Kb 1,5-2 cm vastagra nyújtsuk ki és szaggassuk ki tetszőleges méretű szaggatóval. Kenjük le a tetejét a megmaradt tojásfehérjével, szórjunk rá sajtot, majd 195 fokos sütőben süssük szép pirosra.
Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










