Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magos kifli recept

Magos kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 150 g sima liszt
    • 150 g kenyérliszt
    • 150 g teljes kiőrlésű liszt (rozsliszt)
    • 20 g élesztő
    • 250 g víz (langyos)
    • 50 ml olívaolaj
    • 1 tk cukor
    • 2 tk só
    • 1 ek szezámmag
    • 1 ek tökmag
    • 1 ek lenmag
    • 1 ek köménymag
    • 0,5 ek étkezési keményítő

    Elkészítése:

    Egy serpenyőben megpirítjuk a magokat. Ha kihűlt, késes mixerrel apróra mixeljük. A liszteket összekeverjük, majd hozzáadjuk a magokat is. Összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a cukros, langyos vízben elkevert élesztőt és olajat is.

    Kézzel összegyúrjuk. Egy kissé tömörebb tésztát kapunk, amit kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztünk.

    Ezután a tésztát étkezési keményítővel megszórt deszkán 6 egyenlő részre osztjuk, és kiflikké formázzuk. Olajozott tepsiben még 40 percet kelesztjük, majd bevagdossuk a kiflik tetejét.

    Forró sütőben 200° C fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Videó: https://www.youtube.com/watch?v=5mcmC0F8rvg

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá