Magos kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 150 g sima liszt
  • 150 g kenyérliszt
  • 150 g teljes kiőrlésű liszt (rozsliszt)
  • 20 g élesztő
  • 250 g víz (langyos)
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 tk cukor
  • 2 tk só
  • 1 ek szezámmag
  • 1 ek tökmag
  • 1 ek lenmag
  • 1 ek köménymag
  • 0,5 ek étkezési keményítő

Elkészítése:

Egy serpenyőben megpirítjuk a magokat. Ha kihűlt, késes mixerrel apróra mixeljük. A liszteket összekeverjük, majd hozzáadjuk a magokat is. Összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a cukros, langyos vízben elkevert élesztőt és olajat is.

Kézzel összegyúrjuk. Egy kissé tömörebb tésztát kapunk, amit kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztünk.

Ezután a tésztát étkezési keményítővel megszórt deszkán 6 egyenlő részre osztjuk, és kiflikké formázzuk. Olajozott tepsiben még 40 percet kelesztjük, majd bevagdossuk a kiflik tetejét.

Forró sütőben 200° C fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=5mcmC0F8rvg