Kolbászos-tojásos lepény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 40*33cm-es sütőlemezhez:
Tésztához:
- 35 dkg kenyérliszt
- 1/2 cs instant élesztő
- 1 ek tejföl
- 1 tk kacsazsír vagy 1 ek olaj
- csipet só
- langyos víz
Feltéthez:
- 3 nagy ek tejföl (20%-os)
- 3 ek eltett házi lecsó
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 2 nagy csipet só
- 1 fej lilahagyma
- 20 dkg sajt
- 20 karika füstölt kolbász
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos vízben feloldjuk, majd a tejföllel, sóval és a kacsazsírral hozzáadjuk az átszitált liszthez és egy sima, puha kelttésztát készítünk. Letakarva 25-30 percet pihentetjük.
Ezalatt a feltéthez a sajtot lereszeljük, a kolbászt és a lila hagymát karikára vágjuk, a szobahőmérsékletű tejfölben elkeverjük a lecsót és a fokhagymát.
A sütőt előmelegítjük 185 fokra.
A pihent tésztát enyhén lisztezett felületre téve a sütőlemez méretére sodorjuk, majd beletesszük és rákenjük a kikevert tejfölt és rászórjuk a lila hagyma darabokat.
Ezután egy 7-8 cm átmérőjű poharat teszünk rá és alul körbe rakjuk reszelt sajttal, óvatosan felemeljük róla, így készítünk sajtfészkeket a tojásokhoz. rátesszük a kolbász karikákat és ha maradt sajt, azt is rászórhatjuk. A tojásokat a sajtfészekbe ütjük, megszórjuk ízlés szerint 1-1 csipet cayenne borssal vagy fűszerpaprikával.
Az előmelegített sütőbe téve nagyjából 20-22 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!