Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos-tojásos lepény recept

Kolbászos-tojásos lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 40*33cm-es sütőlemezhez:
    Tésztához:

    • 35 dkg kenyérliszt
    • 1/2 cs instant élesztő
    • 1 ek tejföl
    • 1 tk kacsazsír vagy 1 ek olaj
    • csipet só
    • langyos víz

    Feltéthez:

    • 3 nagy ek tejföl (20%-os)
    • 3 ek eltett házi lecsó
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 2 nagy csipet só
    • 1 fej lilahagyma
    • 20 dkg sajt
    • 20 karika füstölt kolbász
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl langyos vízben feloldjuk, majd a tejföllel, sóval és a kacsazsírral hozzáadjuk az átszitált liszthez és egy sima, puha kelttésztát készítünk. Letakarva 25-30 percet pihentetjük.

    Ezalatt a feltéthez a sajtot lereszeljük, a kolbászt és a lila hagymát karikára vágjuk, a szobahőmérsékletű tejfölben elkeverjük a lecsót és a fokhagymát.

    A sütőt előmelegítjük 185 fokra.

    A pihent tésztát enyhén lisztezett felületre téve a sütőlemez méretére sodorjuk, majd beletesszük és rákenjük a kikevert tejfölt és rászórjuk a lila hagyma darabokat.

    Ezután egy 7-8 cm átmérőjű poharat teszünk rá és alul körbe rakjuk reszelt sajttal, óvatosan felemeljük róla, így készítünk sajtfészkeket a tojásokhoz. rátesszük a kolbász karikákat és ha maradt sajt, azt is rászórhatjuk. A tojásokat a sajtfészekbe ütjük, megszórjuk ízlés szerint 1-1 csipet cayenne borssal vagy fűszerpaprikával.

    Az előmelegített sütőbe téve nagyjából 20-22 perc alatt megsütjük.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá