Kolbászos-tojásos lepény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók egy 40*33cm-es sütőlemezhez:
Tésztához:

  • 35 dkg kenyérliszt
  • 1/2 cs instant élesztő
  • 1 ek tejföl
  • 1 tk kacsazsír vagy 1 ek olaj
  • csipet só
  • langyos víz

Feltéthez:

  • 3 nagy ek tejföl (20%-os)
  • 3 ek eltett házi lecsó
  • 1 tk zúzott fokhagyma
  • 2 nagy csipet só
  • 1 fej lilahagyma
  • 20 dkg sajt
  • 20 karika füstölt kolbász
  • 5 tojás

Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos vízben feloldjuk, majd a tejföllel, sóval és a kacsazsírral hozzáadjuk az átszitált liszthez és egy sima, puha kelttésztát készítünk. Letakarva 25-30 percet pihentetjük.

Ezalatt a feltéthez a sajtot lereszeljük, a kolbászt és a lila hagymát karikára vágjuk, a szobahőmérsékletű tejfölben elkeverjük a lecsót és a fokhagymát.

A sütőt előmelegítjük 185 fokra.

A pihent tésztát enyhén lisztezett felületre téve a sütőlemez méretére sodorjuk, majd beletesszük és rákenjük a kikevert tejfölt és rászórjuk a lila hagyma darabokat.

Ezután egy 7-8 cm átmérőjű poharat teszünk rá és alul körbe rakjuk reszelt sajttal, óvatosan felemeljük róla, így készítünk sajtfészkeket a tojásokhoz. rátesszük a kolbász karikákat és ha maradt sajt, azt is rászórhatjuk. A tojásokat a sajtfészekbe ütjük, megszórjuk ízlés szerint 1-1 csipet cayenne borssal vagy fűszerpaprikával.

Az előmelegített sütőbe téve nagyjából 20-22 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok!