Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos stangli recept

Kolbászos stangli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 50 g friss élesztő
    • 1 tk só
    • 1 nagy doboz kefír (kb 300 g)
    • 5 dkg teavaj
    • 2 dl langyos tej
    • 25 dkg füstölt kolbász
    • 30 dkg sajt
    • 1 tk szezámmag
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk bele, ebbe morzsoljuk az élesztőt, felöntjük 1 dl tejjel és 5-6 perc múlva hozzáadjuk a puha vajat és a kefírt. Összegyúrjuk. Ha nagyon száraz, adagoljunk hozzá még a tejből.

    A tésztát 30-40 percet pihentetjük. Ezalatt a kolbászt lebőrözzük, vékonyan felkarikázzuk, a sajtot pedig lereszeljük és ketté osztjuk.

    Kinyújtjuk a tésztát 5-6 mm vastagságúra és úgy vágjuk fel, hogy kb 7*20 cm-es, hosszúkás téglalapokat kapjunk.

    Mindegyik közepét végigrakjuk kolbászkarikákkal és a reszelt sajt egyik felét elosztjuk a kolbászokon úgy, hogy jusson mindegyikre egyformán belőle.

    Ezután a felvert tojással megkenjük a tésztacsíkok széleit és két oldalról ráhajtjuk a kolbászra úgy, hogy a széleit össze tudjuk csípni/ragasztani. A két végét is összenyomjuk.

    Megfordítva (hogy az összecsípett oldala alulra kerüljön) sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük tojással, ezután a reszelt sajt másik felét szintén elosszuk a tetején, megszórjuk még egy kis szezámmaggal és előmelegített sütőben 190 fokon kb 20-22 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá