Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos pogácsa recept

Kolbászos pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 1 tk sütőpor
    • 10 dkg vaj
    • fél ek só
    • 1 dl tej
    • 1 mk cukor
    • fél tasak porélesztő
    • 1 kis pohár tejföl (150 g)
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél szál jó minőségű parasztkolbász, apró kockákra felvágva

    A kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A tejet langyosítsuk fel, keverjük hozzá a cukrot és adjuk hozzá a porélesztőt. Futassuk fel kb 10 perc alatt.

    Közben készítsük el a tésztát. A liszthez keverjük hozzá a sütőport és morzsoljuk össze a vajjal. Ezután keverjük hozzá sót, majd adjuk hozzá a felfutott élesztős tejet, a tejfölt az egésztojást és kezdjük el dagasztani. Kb 10 perc dagasztás után adjuk hozzá az apró kockákra felvágott kolbászt és dagasszuk további 5 percig a tésztát.

    Ezután a tésztagombócot tegyük egy kilisztezett tálba és kelesszük kb 1 órán keresztül.

    A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb 1,5 cm vastagra. A tetejét egy éles késsel rácsozzuk be és szaggassuk ki tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval.

    Ezután tegyük a pogácsákat sütőpapíros tepsibe és kenjük le a tojásságával, szórjuk meg a szezámmaggal.

    Előmelegített 190 fokos sütőben 20 perc alatt készre sülnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá