Kolbászos pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • fél ek só
  • 1 dl tej
  • 1 mk cukor
  • fél tasak porélesztő
  • 1 kis pohár tejföl (150 g)
  • 1 egész tojás
  • fél szál jó minőségű parasztkolbász, apró kockákra felvágva

A kenéshez:

  • 1 tojássárgája
  • szezámmag

Elkészítése:

A tejet langyosítsuk fel, keverjük hozzá a cukrot és adjuk hozzá a porélesztőt. Futassuk fel kb 10 perc alatt.

Közben készítsük el a tésztát. A liszthez keverjük hozzá a sütőport és morzsoljuk össze a vajjal. Ezután keverjük hozzá sót, majd adjuk hozzá a felfutott élesztős tejet, a tejfölt az egésztojást és kezdjük el dagasztani. Kb 10 perc dagasztás után adjuk hozzá az apró kockákra felvágott kolbászt és dagasszuk további 5 percig a tésztát.

Ezután a tésztagombócot tegyük egy kilisztezett tálba és kelesszük kb 1 órán keresztül.

A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb 1,5 cm vastagra. A tetejét egy éles késsel rácsozzuk be és szaggassuk ki tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval.

Ezután tegyük a pogácsákat sütőpapíros tepsibe és kenjük le a tojásságával, szórjuk meg a szezámmaggal.

Előmelegített 190 fokos sütőben 20 perc alatt készre sülnek.