Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kívül-belül sajtos csavart kifli recept

Kívül-belül sajtos csavart kifli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 15 dkg tk rozsliszt
    • 30 dkg sima liszt + nyújtáshoz
    • 4 ek szezámmag
    • 10 dkg reszelt (cheddar) sajt
    • 2 dl tej
    • 1 dl víz
    • 1 mk cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 5 dkg vaj
    • 2 tk só
    • 1 tojás fehérje

    Elkészítése:

    A tejet és a vizet összeöntjük, langyosra melegítjük. Belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.

    A liszteket egy tálba mérjük, hozzáadjuk a szezámmagot és a sót, fakanállal kicsit összekeverjük.

    Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük az élesztős tejet és felolvasztott, de nem forró vajat.

    Alaposan megdagasztjuk. Nedves konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük, ez kb. 1 óra.

    Enyhén lisztezett deszkán kb. fél cm vastag nagy körré nyújtjuk a tésztát, megkenjük a tojásfehérjével, majd megszórjuk a reszelt sajttal.

    Kezünkkel alaposan rányomkodjuk, majd pizzavágóval 12 (nagyjából) egyforma cikkre vágjuk.

    A hosszabbik oldaluktól fogva feltekerjük úgy, hogy a sajtos oldala alul legyen, így lesz a kifli kívül-belül sajtos.

    Szilikonos sütőlapra ültetjük őket, ismét egy órát kelesztjük. 180 fokos sütőbe toljuk, addig sütjük, míg a tészta kicsit megbarnul, a sajt pedig ropogóra sül (20-30 perc).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek