Kívül-belül sajtos csavart kifli

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Kívül-belül sajtos csavart kifli

Hozzávalók:

  • 15 dkg tk rozsliszt
  • 30 dkg sima liszt + nyújtáshoz
  • 4 ek szezámmag
  • 10 dkg reszelt (cheddar) sajt
  • 2 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 mk cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 2 tk só
  • 1 tojás fehérje

Elkészítése:

A tejet és a vizet összeöntjük, langyosra melegítjük. Belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.

A liszteket egy tálba mérjük, hozzáadjuk a szezámmagot és a sót, fakanállal kicsit összekeverjük.

Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük az élesztős tejet és felolvasztott, de nem forró vajat.

Alaposan megdagasztjuk. Nedves konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük, ez kb. 1 óra.

Enyhén lisztezett deszkán kb. fél cm vastag nagy körré nyújtjuk a tésztát, megkenjük a tojásfehérjével, majd megszórjuk a reszelt sajttal.

Kezünkkel alaposan rányomkodjuk, majd pizzavágóval 12 (nagyjából) egyforma cikkre vágjuk.

A hosszabbik oldaluktól fogva feltekerjük úgy, hogy a sajtos oldala alul legyen, így lesz a kifli kívül-belül sajtos.

Szilikonos sütőlapra ültetjük őket, ismét egy órát kelesztjük. 180 fokos sütőbe toljuk, addig sütjük, míg a tészta kicsit megbarnul, a sajt pedig ropogóra sül (20-30 perc).