Hozzávalók:
Elkészítése:
A tejet és a vizet összeöntjük, langyosra melegítjük. Belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
A liszteket egy tálba mérjük, hozzáadjuk a szezámmagot és a sót, fakanállal kicsit összekeverjük.
Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük az élesztős tejet és felolvasztott, de nem forró vajat.
Alaposan megdagasztjuk. Nedves konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük, ez kb. 1 óra.
Enyhén lisztezett deszkán kb. fél cm vastag nagy körré nyújtjuk a tésztát, megkenjük a tojásfehérjével, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
Kezünkkel alaposan rányomkodjuk, majd pizzavágóval 12 (nagyjából) egyforma cikkre vágjuk.
A hosszabbik oldaluktól fogva feltekerjük úgy, hogy a sajtos oldala alul legyen, így lesz a kifli kívül-belül sajtos.
Szilikonos sütőlapra ültetjük őket, ismét egy órát kelesztjük. 180 fokos sütőbe toljuk, addig sütjük, míg a tészta kicsit megbarnul, a sajt pedig ropogóra sül (20-30 perc).