Sonkás-sajtos kelt muffinok recept
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az olajat, a tojást és a felfuttatott élesztőt. Lágy, rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd letakarva 15 percig pihentetjük.
Közben a margarint felolvasztjuk, a sajtot lereszeljük, a sonkát apró kockákra vágjuk. A megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, gömbölyítjük, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszabbik oldaluk felső harmadát centinként bevagdossuk egy derelyevágóval vagy éles késsel. Az egyben maradt részt megkenjük olvasztott margarinnal, rászórjuk a reszelt sajtot és a sonkát.
A tésztát magunk felől indulva szorosan feltekerjük, majd óvatosan kör alakúra hajlítjuk, és muffin formába helyezzük. Letakarva ismét 15 percig kelesztjük, közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A megkelt muffinokat felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, majd 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vagy teljesen kihűlve is finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »










