Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-sajtos kelt muffinok recept

Sonkás-sajtos kelt muffinok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók

    Tészta:

    • 2 dl tej
    • 7 g szárított élesztő
    • 1 teáskanál porcukor
    • 47 dkg liszt
    • 1 teáskanál só
    • 1 dl olaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 8 dkg margarin
    • 8 dkg sajt (reszelve)
    • 10 dkg sonka (opcionális, apróra kockázva)

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az olajat, a tojást és a felfuttatott élesztőt. Lágy, rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd letakarva 15 percig pihentetjük.

    Közben a margarint felolvasztjuk, a sajtot lereszeljük, a sonkát apró kockákra vágjuk. A megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, gömbölyítjük, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszabbik oldaluk felső harmadát centinként bevagdossuk egy derelyevágóval vagy éles késsel. Az egyben maradt részt megkenjük olvasztott margarinnal, rászórjuk a reszelt sajtot és a sonkát.

    A tésztát magunk felől indulva szorosan feltekerjük, majd óvatosan kör alakúra hajlítjuk, és muffin formába helyezzük. Letakarva ismét 15 percig kelesztjük, közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A megkelt muffinokat felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, majd 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vagy teljesen kihűlve is finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek