Sonkás-sajtos kelt muffinok recept

Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az olajat, a tojást és a felfuttatott élesztőt. Lágy, rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd letakarva 15 percig pihentetjük.
Közben a margarint felolvasztjuk, a sajtot lereszeljük, a sonkát apró kockákra vágjuk. A megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, gömbölyítjük, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszabbik oldaluk felső harmadát centinként bevagdossuk egy derelyevágóval vagy éles késsel. Az egyben maradt részt megkenjük olvasztott margarinnal, rászórjuk a reszelt sajtot és a sonkát.
A tésztát magunk felől indulva szorosan feltekerjük, majd óvatosan kör alakúra hajlítjuk, és muffin formába helyezzük. Letakarva ismét 15 percig kelesztjük, közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A megkelt muffinokat felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, majd 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vagy teljesen kihűlve is finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös finomság, amit 30 perc alatt elkészíthetsz
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
Tészta, csirke, tejszín – 12 villámgyors vacsi ötlet amit imádni fogsz
Ha szereted a paradicsomos, bazsalikomos, tejszínes vagy sajtos ételeket, a
Tovább olvasom »
Könnyű, krémes, gyümölcsös: 10 pohárdesszert hőség idejére
Amikor tombol a hőség, a nehéz, forró sütemények helyett inkább valami hűsí
Tovább olvasom »
Meggy, cseresznye, ribizli – 14 nyári süti, amiért sorban állnak
Ha nyár, akkor meggy, cseresznye és ribizli – ezek a gyümölcsök igazi sztár
Tovább olvasom »
Szezon kedvence: cukkinis receptek minden mennyiségben
A cukkini igazi jolly joker a konyhában: könnyű, semleges ízű, mégis renget
Tovább olvasom »
9 szupergyors recept, amit nyáron bármikor összedobhatsz vacsorára
Nyáron senki sem szeret órákat a konyhában tölteni, de a finom falatokról i
Tovább olvasom »