Sonkás-sajtos kelt muffinok recept

Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az olajat, a tojást és a felfuttatott élesztőt. Lágy, rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd letakarva 15 percig pihentetjük.
Közben a margarint felolvasztjuk, a sajtot lereszeljük, a sonkát apró kockákra vágjuk. A megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, gömbölyítjük, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszabbik oldaluk felső harmadát centinként bevagdossuk egy derelyevágóval vagy éles késsel. Az egyben maradt részt megkenjük olvasztott margarinnal, rászórjuk a reszelt sajtot és a sonkát.
A tésztát magunk felől indulva szorosan feltekerjük, majd óvatosan kör alakúra hajlítjuk, és muffin formába helyezzük. Letakarva ismét 15 percig kelesztjük, közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A megkelt muffinokat felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, majd 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vagy teljesen kihűlve is finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Sós sütik minden alkalomra: 10 kipróbált recept
A sós sütemények tökéletes választások egy baráti összejövetelre, egy tarta
Tovább olvasom »
Friss és ízletes: 12 saláta recept, amit imádni fogsz
A saláták nemcsak egészségesek és frissítőek, hanem változatos ízvilágukkal
Tovább olvasom »
Süti mennyország: 10 édes finomság, amit ki kell próbálnod
A sütemények világa végtelen lehetőségeket rejt, legyen szó csokoládés, gyü
Tovább olvasom »
Sütés nélküli csodák: 8 recept, amit ki kell próbálnod
A sütés nélküli desszertek a legjobb megoldást jelentik, ha gyorsan és egys
Tovább olvasom »
Húsmentes finomságok: 10 ízletes recept a változatos étkezéshez
A húsmentes ételek nemcsak egészségesek és könnyen emészthetők, hanem igazá
Tovább olvasom »
Recept egy családi estéhez: finom falatok és társasjátékok (x)
A rohanó hétköznapokban egyre nehezebb időt szakítani a közös élményekre, p
Tovább olvasom »