Parasztkalács kolbász krémmel töltve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dl langyos víz
- 4 ek füstölt szalonna zsírja
- csipet cukor
- 1 tk só
- 2,5 dkg élesztő
- 2 ujjnyi vastag füstölt szalonna
- 2 szál kolbász
- 1 kis fej hagyma
Elkészítése:
Az élesztőt kevés, cukros, langyos vízben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a zsírt, a sót, a felfuttatott élesztőt és még annyi vizet hogy közepesen lágy tésztát kapjunk, majd duplájára kelesztjük.
Addig húsdarálón ledarálunk másfél szál kolbászt és az előzőleg zsírjára sült szalonnát. Nekem egy kicsit száraz volt a kolbászkrém, úgyhogy adtam hozzá még egy kis kisült szalonnazsírt.
A megkelt tésztát 3 felé vágtam, majd téglalapra nyújtottam, megkentem a krémmel és feltekertem. Amikor mind a három kész lett összefontam, összetekertem karikára szeletelt hagymát és kolbászt dugdostam bele. Egy kicsit még pihentettem.
Lekentem tojás sárgával, megszórtam szezámmaggal és 200 fokon kb 30-35 percig sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »