Parasztkalács kolbász krémmel töltve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dl langyos víz
- 4 ek füstölt szalonna zsírja
- csipet cukor
- 1 tk só
- 2,5 dkg élesztő
- 2 ujjnyi vastag füstölt szalonna
- 2 szál kolbász
- 1 kis fej hagyma
Elkészítése:
Az élesztőt kevés, cukros, langyos vízben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a zsírt, a sót, a felfuttatott élesztőt és még annyi vizet hogy közepesen lágy tésztát kapjunk, majd duplájára kelesztjük.
Addig húsdarálón ledarálunk másfél szál kolbászt és az előzőleg zsírjára sült szalonnát. Nekem egy kicsit száraz volt a kolbászkrém, úgyhogy adtam hozzá még egy kis kisült szalonnazsírt.
A megkelt tésztát 3 felé vágtam, majd téglalapra nyújtottam, megkentem a krémmel és feltekertem. Amikor mind a három kész lett összefontam, összetekertem karikára szeletelt hagymát és kolbászt dugdostam bele. Egy kicsit még pihentettem.
Lekentem tojás sárgával, megszórtam szezámmaggal és 200 fokon kb 30-35 percig sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

