Parasztkalács kolbász krémmel töltve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dl langyos víz
- 4 ek füstölt szalonna zsírja
- csipet cukor
- 1 tk só
- 2,5 dkg élesztő
- 2 ujjnyi vastag füstölt szalonna
- 2 szál kolbász
- 1 kis fej hagyma
Elkészítése:
Az élesztőt kevés, cukros, langyos vízben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a zsírt, a sót, a felfuttatott élesztőt és még annyi vizet hogy közepesen lágy tésztát kapjunk, majd duplájára kelesztjük.
Addig húsdarálón ledarálunk másfél szál kolbászt és az előzőleg zsírjára sült szalonnát. Nekem egy kicsit száraz volt a kolbászkrém, úgyhogy adtam hozzá még egy kis kisült szalonnazsírt.
A megkelt tésztát 3 felé vágtam, majd téglalapra nyújtottam, megkentem a krémmel és feltekertem. Amikor mind a három kész lett összefontam, összetekertem karikára szeletelt hagymát és kolbászt dugdostam bele. Egy kicsit még pihentettem.
Lekentem tojás sárgával, megszórtam szezámmaggal és 200 fokon kb 30-35 percig sütöttem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »