Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt sonkás kocka recept

Kelt sonkás kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 3 csapott tk só
    • 3 dl tej
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 1 kk cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg margarin
    • 1 púpos ek tejföl

    Hajtogatáshoz:

    • 1 ek margarin
    • 10 dkg vékonyra szeletelt sonka

    Tetejére:

    • 1 kisebb felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk szezámmag

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk a meleg, de nem forró tejben, egy kevés cukorral felfuttatott élesztőt. A többi alapanyagot is hozzáadva rugalmas tésztát dagasztunk. Lefedve kb. 1 órát kelesztjük.

    A sonkát egész apróra kockázzuk és a margarint picit habosra keverjük, hogy kenhető legyen.

    Lisztezett felületen ujjnyi vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk.

    A kinyújtott tésztát vékonyan lekenjük a margarinnal, majd rászórjuk a sonkát. Tenyérrel kicsit belenyomkodjuk.

    A pogácsáknál megszokott módon hajtogatjuk. A felső harmadot középre hajtjuk, rá az alsó harmadot, majd a bal oldalt középre, rá a jobboldali tésztát.

    Letakarva 20 percet kelesztjük.

    Ezután ujjnyi vastagra elnyújtjuk és egy lisztbe mártott éles késsel felkockázzuk.

    Sütőpapíros tepsibe fektetjük egymás között egy kevés helyet hagyva, ahol további 20 percet pihentetjük, majd lekenjük egy kissé felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.

    Tipp:

    Nagyon egyszerű finomság egy kevés maradék sonka felhasználásával. Lehet akár egy tartalmas leveshez kísérő, vagy uzsonna egy bögre kakaó, esetleg egy csésze tea társaságában.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá