Káposztás pogácsa recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt,
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejfel,
- 1,5 dl tejben megfuttatot 3 dkg élesztö
- 15 dkg margarin vagy 2 evőkanál zsir
- 1 közepes fej káposzta lereszelve,olajon megpiritva,borsozva
- tetszés szerint só
- szezámmag
Elkészítése: A káposztát le kell reszelni,megpirítani,borssal ízesíteni és ki kell hűteni.
A káposztát lereszeljük, megpirítjuk, borsozzuk, majd kihűtjük. Az egyik tojás sárgáját félretesszük a pogácsa megkenéséhez. A hozzávalókat jól összedolgozzuk és hagyjuk kelni 30 percig. Ha megkelt, kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, a tojássárgával megkenjük és rászórjuk a szezámmagot. 200 fokon kisütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »