Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti töltött kalács recept

Húsvéti töltött kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 80 ml tej
    • 1,5 dkg friss élesztő
    • 1 kiskanál só
    • 30 dkg finomliszt
    • 100 ml tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • tejszínes torma
    • főtt kolbász
    • főtt sonka
    • főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Tetejére:

    • felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy edénybe mérjük (az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval) és begyúrjuk, majd dagasztjuk a tésztát. Ha szeretnénk végezthetjük géppel is ezt a műveletet.

    Ha elkészült a tészta, akkor letakarjuk és kb 1 órán át kelesztjük.

    A megkelt tésztát egy nyújtódeszkára tesszük és téglalap alakúra nyújtjuk kb 3 mm vastagra. A hosszabbik oldala mentén a tészta kb 1/3-át megkenjük a tormával, majd megszórjuk a felaprított kolbásszal, sonkával és tojással.

    A tészta szabadon maradt részét sűrűn bevágjuk. Elkezdjük feltekerni a tésztát a tölteléktől kezdve, tehát a bevágásoknál, “rojtoknál” fejezzük be. Ezután a két végét összegyúrjuk, egy koszorút formázunk belőle.

    A kész koszorút egy 20 cm-es tortaformába tesszük, melynek az oldalát sütőpapírral kibéleltük. Letakarjuk a kalácsot és újabb 1 órán át kelesztjük.

    A megkelt kalácsot lekenjük felvert tojással, majd 180 fokos sütőben kb 23-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek