Húsvéti töltött kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy edénybe mérjük (az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval) és begyúrjuk, majd dagasztjuk a tésztát. Ha szeretnénk végezthetjük géppel is ezt a műveletet.
Ha elkészült a tészta, akkor letakarjuk és kb 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát egy nyújtódeszkára tesszük és téglalap alakúra nyújtjuk kb 3 mm vastagra. A hosszabbik oldala mentén a tészta kb 1/3-át megkenjük a tormával, majd megszórjuk a felaprított kolbásszal, sonkával és tojással.
A tészta szabadon maradt részét sűrűn bevágjuk. Elkezdjük feltekerni a tésztát a tölteléktől kezdve, tehát a bevágásoknál, “rojtoknál” fejezzük be. Ezután a két végét összegyúrjuk, egy koszorút formázunk belőle.
A kész koszorút egy 20 cm-es tortaformába tesszük, melynek az oldalát sütőpapírral kibéleltük. Letakarjuk a kalácsot és újabb 1 órán át kelesztjük.
A megkelt kalácsot lekenjük felvert tojással, majd 180 fokos sütőben kb 23-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 szupergyors recept, amit nyáron bármikor összedobhatsz vacsorára
Nyáron senki sem szeret órákat a konyhában tölteni, de a finom falatokról i
Tovább olvasom »
8 isteni cseresznyés süti, amit idén nyáron muszáj kipróbálnod!
Amikor elérkezik a cseresznyeszezon, egyszerűen nem tudunk ellenállni ezekn
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »