Húsvéti töltött kalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy edénybe mérjük (az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval) és begyúrjuk, majd dagasztjuk a tésztát. Ha szeretnénk végezthetjük géppel is ezt a műveletet.
Ha elkészült a tészta, akkor letakarjuk és kb 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát egy nyújtódeszkára tesszük és téglalap alakúra nyújtjuk kb 3 mm vastagra. A hosszabbik oldala mentén a tészta kb 1/3-át megkenjük a tormával, majd megszórjuk a felaprított kolbásszal, sonkával és tojással.
A tészta szabadon maradt részét sűrűn bevágjuk. Elkezdjük feltekerni a tésztát a tölteléktől kezdve, tehát a bevágásoknál, “rojtoknál” fejezzük be. Ezután a két végét összegyúrjuk, egy koszorút formázunk belőle.
A kész koszorút egy 20 cm-es tortaformába tesszük, melynek az oldalát sütőpapírral kibéleltük. Letakarjuk a kalácsot és újabb 1 órán át kelesztjük.
A megkelt kalácsot lekenjük felvert tojással, majd 180 fokos sütőben kb 23-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









