Húsvéti töltött kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy edénybe mérjük (az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval) és begyúrjuk, majd dagasztjuk a tésztát. Ha szeretnénk végezthetjük géppel is ezt a műveletet.
Ha elkészült a tészta, akkor letakarjuk és kb 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát egy nyújtódeszkára tesszük és téglalap alakúra nyújtjuk kb 3 mm vastagra. A hosszabbik oldala mentén a tészta kb 1/3-át megkenjük a tormával, majd megszórjuk a felaprított kolbásszal, sonkával és tojással.
A tészta szabadon maradt részét sűrűn bevágjuk. Elkezdjük feltekerni a tésztát a tölteléktől kezdve, tehát a bevágásoknál, “rojtoknál” fejezzük be. Ezután a két végét összegyúrjuk, egy koszorút formázunk belőle.
A kész koszorút egy 20 cm-es tortaformába tesszük, melynek az oldalát sütőpapírral kibéleltük. Letakarjuk a kalácsot és újabb 1 órán át kelesztjük.
A megkelt kalácsot lekenjük felvert tojással, majd 180 fokos sütőben kb 23-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »
12 ellenállhatatlan édesség – sütés nélkül, percek alatt
Ha édességre vágyunk, de nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt, ezek a sütés né
Tovább olvasom »
Linzerek minden alkalomra – 12 recept, amit imádni fogsz
A linzerek világa végtelen variációkat rejt, és ez a válogatás pontosan ezt
Tovább olvasom »