Grissini recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 4 ek olívaolaj
- 15 g élesztő
- 1 dl tej
- 1 dl víz
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 1 tk bazsalikom (friss, aprítva)
- 1 tk oregánó (friss, aprítva)
- 1 tk kakukkfű (friss, aprítva)
Tetejére:
- ketchup vagy pizzakrém
- reszelt sajt (lehet füstölt, sima vagy vegyes is)
- szezámmag
Elkészítése:
A tejet és a vizet összeöntjük, majd meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Közben a lisztet egy edénybe mérjük és belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a fűszereket, olajat és hozzáaöntjük és élesztős keveréket is. Az egészet összedolgozzuk jól formázható tésztává.
Lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és megkenjük ketchuppal vagy pizzakrémmel és megszórjuk sajttal (de el is maradhat), majd szezámmaggal és kissé rányomkodjuk.
A tésztát 8-10 mm széles, hosszú csíkokra vágjuk. Néhányszor megtekerjük a tésztát és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
200 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »