Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grissini recept

Grissini
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 4 ek olívaolaj
    • 15 g élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 dl víz
    • 1 tk cukor
    • 1 tk só
    • 1 tk bazsalikom (friss, aprítva)
    • 1 tk oregánó (friss, aprítva)
    • 1 tk kakukkfű (friss, aprítva)

    Tetejére:

    • ketchup vagy pizzakrém
    • reszelt sajt (lehet füstölt, sima vagy vegyes is)
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A tejet és a vizet összeöntjük, majd meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

    Közben a lisztet egy edénybe mérjük és belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a fűszereket, olajat és hozzáaöntjük és élesztős keveréket is. Az egészet összedolgozzuk jól formázható tésztává.

    Lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és megkenjük ketchuppal vagy pizzakrémmel és megszórjuk sajttal (de el is maradhat), majd szezámmaggal és kissé rányomkodjuk.

    A tésztát 8-10 mm széles, hosszú csíkokra vágjuk. Néhányszor megtekerjük a tésztát és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

    200 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá